Η επιστροφή του στηθόδεσμουΕπιστροφή στον συντηρητισμό, αλλαγή προτεραιοτήτων ή ο φόβος του καρκίνου κρύβεται πίσω από την υποχώρηση του μονοκίνι.

Νέα ήθη, νέοι καιροί, στην επί πολλά έτη γυμνόστηθη Γαλλία, ηγέτιδα των ημίγυμνων γυναικών στις παραλίες. Σήμερα κάνει άτακτη υποχώρηση και φορά στηθόδεσμο.

Η νέα γενιά των γυναικών καλύπτει το στήθος της και δεν ταυτίζει τη φεμινιστική κουλτούρα με το σώμα, αποτάσσοντας τα κεκτημένα των αγώνων του φεμινιστικού κινήματος.

Πεδίο «άγριων μαχών» το τόπλες ειδικά τον Μάη του 68 βρήκε ισχυρό αντίπαλο την επιστήμη κατά μια εκδοχή. Η επέλαση του καρκίνου σε όλες τις ηλικίες, και η μεγάλη καμπάνια για τις βλαβερές ιδιότητες του ήλιου αναχαίτισαν το επιβλητικό κατά τα άλλα μονοκίνι.

Ακόμη και το γεγονός ότι πλέον την ισότητα «καθορίζει» η καθημερινότητα, οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις που έχουν αλλάξει. Η μισθολογική εξίσωση και η κατανομή των οικογενειακών βαρών είναι το σημερινό πεδίο μεταξύ των δύο φύλων.Σε σχετική έρευνα σε δείγμα γυναικών ηλικίας 18-30 ετών, το 24% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναστατώνεται στη θέα του στήθους των παραθεριστριών που κάνουν τόπλες, ενώ το 57% θεωρεί ότι το μονοκίνι δεν είναι για την παραλία αλλά για κάποιον απομονωμένο κήπο που θα είσαι με τους φίλους σου!

Ο ιστορικός Κρίστοφ Γκρανζέ, στο βιβλίο του με τίτλο «Το σώμα του καλοκαιριού» αναφέρει ότι «κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 το τόπλες είχε συνδεθεί με τη χειραφέτηση των γυναικών, τη σεξουαλική απελευθέρωση και την επιστροφή στη φύση".

Στη σημερινή εποχή προβάλλονται νέες αξίες και το τόπλες ταυτίζεται με την επιθυμία, την σεξουαλικότητα...

"Αυτό που σήμερα όμως προβάλλεται δεν είναι το θέμα της ισότητας, αλλά το θέμα της επιθυμίας, η φετιχοποίηση του τέλειου, καλλίγραμμου σώματος.

Filed Under:

About the Author

My name is Dinh Quang Huy or known as alias NhamNgaHanh .I made this template in magazine style and named it Simplex Darkness .I hope it helpful to persons who want a solutions for a template in Blogspot.To download this template and see template install instruction ,go to Simplex Design blog.

Leave a Reply